Ordine severe pentru polițiști și jandarmi

Numărul mare de infectări cu coronavirus a determinat conducerea Ministerului Afacerilor Interne să emite un ordin, pe trei pagini, care vine cu o serie de măsuri pentru polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, civilii care lucrează în MAI, dar și pentru șefii acestora. Noile măsuri trebuie respectate cu strictețe pentru a preveni infectarea cu coronavirus a forțelor de ordine. Cei care nu respectă toate aceste ordine se pot alege cu pedepse și chiar cu dosare penale.

Portul permanent și corect al măștii de protecție împotriva COVID-19 (pe gură și pe nas), schimbarea acesteia la fiecare trei, patru ore, dar și spălatul mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și cu săpun, sunt ordine clare care, de-acum, trebuie respectate cu și mai multă strictețe. La fel și obligativitatea fiecărui șef de a sta cu ochii pe subalternii lui în încercarea de a depista la timp eventuale simptome ale coronaviruslui. ”Efectuarea triajului observațional al personalului din subordinea directă”, se pune în dispoziție.

De asemenea, polițiștii, jandarmii, polițiștii de trontieră, trebuie să-și monitorizeze permanent temperatura corporală și eventualele simptome ce pot fi asociate coronavirusului și să le raporteze șefului direct și meeicului unității.

Programul de lucru trebuie împărțit în grupe, să se folosească cu predilecție mijloacele electronice și de comunicare, distanțare fizică și respectarea igienei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *