Palatul Copiilor Giurgiu organizează și anul acesta Clubul de vacanță

Aveți copii între 8 și 12 ani  care se plictisesc acasă? Iată soluția: Palatul Copiilor prin Clubul de Vacanță, care vine în acest an cu noi provocări pentru copiii cu multă energie și imaginație.

În perioada iunie-iulie, Clubul de Vacanță oferă activități de bricolaj, principala metodă prin care copiii sunt încurajați să exploreze prin întrebări tematica studiată; dacă există materiale pe care să le cerceteze acestea trec pe rând prin mâinile tuturor pentru a fi observate sau testate.

De exemplu, matematica, materia care poate părea plictisitoare pentru unii și poate chiar sâcâitoare, vine cu propriile întrebări: cine a inventat numerele și de ce? De ce le-a fost util oamenilor să calculeze? Ce legătură există între Matematică și natură sau între Matematică și artă? Cum ar fi să creezi, folosind unelte profesionale, propria numărătoare sau propria agendă personalizată? Cum se joacă jocul chinezesc Pong Hau KI sau care este metoda japoneză de efectuare a înmulțirii?

Acestea sunt doar câteva din activitățile gratuit micilor elevi giurgiuveni.

Toate aceste activități inedite fac parte din Proiectul STEAM Clubs, proiect inițiat de Asociația eematico și susținut de Roumania-American Foundation și Fundația Bosch România, care de altfel a și furnizat toate materialele și uneltele necesare desfășurării activităților.

De altfel, Palatul Copiilor Giurgiu a fost selectat pentru a deveni unitate pilot pentru implementarea acestui gen de activități, care oferă copiilor oportunitatea de se familiariza cu domeniile STEAM și de a cunoaște și descoperi noțiuni și fenomene din natură și de a le putea recunoaște în viața de zi cu zi.

Totodată, Palatul Copiilor lansează elevilor interesați, invitația de a participa la atelierele susținute de cadrele didactice în cadrul proiectului inițiat de Biblioteca Județeană, proiect intitulat „Biblioteca de vacanță”.

Se vor organiza ateliere de pictură ”Giurgiu, orașul bunicilor mei” sau atelierele de ”Lecturi terapeutice” și ”Prezentator pentru o zi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *