web analytics
Giurgiu-Tribune

Palestinian ascuns într-un camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascuns într-un camion încărcat cu profile metalice, un tânăr din Palestina, care a încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

În data de 19.10.2020, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, un cetăţean român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii este secţionată şi relipită pe interior, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

În urma controlului amănunţit, printre profilele metalice transportate, a fost descoperită o persoană de sex masculin care nu deţinea documente de identitate.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana descoperită este un cetăţean palestinian, în vârstă de 17 ani. Totodată, s-a mai constatat faptul că acesta s-a urcat în semiremorca camionului în Istanbul – Turcia, fără ştirea şoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţeanul palestinian a fost preluat de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *