Părintele Nicolae Barbu este noul preot al bisericii din satul Palanca, comuna Floreşti-Stoenesti

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a fost prezent Duminică, 2 februarie, în biserica parohiei Palanca, comuna Florești-Stoienești unde a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească cu care a fost prezentat și noul părinte al bisericii , consilierul eparhial la sectorul învățământ și activități cu tineretul, părintele Nicolae Barbu.

La 2 februarie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului, creştinii ortodocşi s-au aflat în Duminica a XVII-a după Rusalii. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohiei Palanca, comuna Florești-Stoienești, cu hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel, din protopopiatul Bolintin.


Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse, spre închinare părticele din Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam.


Ierarhul l-a felicitat pe părintele Nicolae Dumitrescu, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, evidențiind și activitatea pe care a avut-o în trecut la Centrul Eparhial ca inspector general, dăruindu-i un frumos veșmânt liturgic, cărți și albume publicate la editura episcopiei, iar doamnei preotese o icoană cu chipul Maicii Domnului.


Cu această ocazie a fost prezentat și noul părinte în persoana părintelui Nicolae Barbu, consilier eparhial la sectorul Învățământ și activități cu tineretul. Preasfinţitul Părinte Ambrozie a dăruit parintelui o icoană, cărți și albume publicate la editura episcopiei, , iar tinerei preotese o icoană cu chipul Maicii Domnului.


Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe.

La rândul său , părintele Nicolae Barbu, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment important din viața Parohiei.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *