Parlamentarii PSD vor sa reintroduca uniformele școlare – Guvernul PSD nu susține proiectul de lege

Elevii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de deputaţi PSD .

Parlamentarii PSD propun reintroducerea uniformelor școlare in scopul menținerii decenței elevilor și egalitatea între aceștia.
Proiectul de lege modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. Potrivit iniţiativei, modelele uniformelor şi semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

Iniţiatorii proiectului de lege, au propus ca elevilor care provin din familii cu venituri reduse să li se acorde, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme.

Proiectul este propus de parlamentarii PSD, dar același guvern PSD nu susține proiectul de lege, ceea ce înseamna ca înseamnă că proiectul are șanse mari să fie respins .

 

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *