Pe mine ma cheama Jean si-am jucat in Sandokan !

 

Jean Jipa e destul de tanar pentru ca probabilitatea de a fi fost protagonist al filmului italian de aventuri despre tigrul Malayeziei sa fie nula,iar daca totusi a jucat a avut vreun rol secundar.
Un rol principal de june-prim ocupa Jean Jipa in filmul numit ,,Primaria Comunei Ogrezeni” ,primarie de destinele careia se ocupa inca din 2000 cand a reusit sa-l detroneze pe ilustrul sau predecesor primarul Mafoame, alt personaj de vodevil.
O telenovela de gust indoielnic este actvitatea lui Jean Jipa la primaria Ogrezeni, un film fara realizari notabile, cu exceptia unui banner intins pe frontispiciul primariei prin care Jean Jipa anunta publicul ca in ciuda Legii antifumat si-a institutiilor de stat care pazesc la aplicarea acesteia, la el in birou se poate fuma orice fel de tutun sau iarba aromatica (legala).
Dar cel mai interesant episod al lui Sandokan de Ogrezeni este cel cu o delapidare de cinci miliarde de lei vechi prin folosirea de falsuri in inscrisuri publice de catre angajati ai primariei pe care cu “onoare” si ,,pricepere” Jean o conduce de saptesprezece ani.
State de plata fictive, pentru beneficiari ai Legii 416/2001 privind venitul minim garantat la fel de fictivi, ridicari de sume in numerar in urma altor semnaturi false, emitere de ordine de plata catre trezorerie ce privesc sume care ulterior au fost delapidate sub semnatura privata a domnului Jean Jipa sunt ingredientele unui episod plin de suspans .
Cinci miliarde vechi atat au furat niste doamne de la serviciul de contabilitate al primariei, iar domnul jean Jipa n-a fost strain,iar daca-a fost strain este un semn clar de incompetenta crasa.
Domnul Jipa este un ,,eminent” jurist, asa cum reiese din spusele si din CV-ul domniei sale.

Oare sa nu fi stiut care sunt criteriile de acordare a ajutoarelor banesti pentru persoanele sarace ? Greu de crezut.
Procesul lui Sandokan de Ogrezeni treneaza de vreo cativa ani buni.Cine-o avea interes ?
In timpu’asta Jean Jipa insotit de tatm-tam mediatic zgomotos, plimba cativa copii merituosi din Ogrezeni cu autocarul prin tara , jucand rol de Mecena.Mereu zambitor si aparent sigur pe el,fara teama ca vreunul dintre copii are sa-l intrebe vreodata.
-Nenea primaru’ este adevarat ce scriu astia-n presa ,ca ati furat ?….

One thought on “Pe mine ma cheama Jean si-am jucat in Sandokan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *