Pe raza comunei Florești-Stoenești, râul Sabar va avea o albie curată

În acest an, râul Sabar, pe raza localității Florești-Stoenești, a secat atât de mult, încât a rămas doar albia și tone de deșeuri care au zăcut pe fundul apei zeci de ani.

Pentru secarea ”inexplicabilă”, de vină au fost  lucrările de îmbunătățiri funciare derulate în județul Dâmbovița care au redus până aproape de zero debitul Sabarului, însă de mormanul de gunoaie sunt responsabili oamenii care au confundat râul cu un tomberon.

După demersuri insistente la Ministerul Mediului și Apele Române, apa va reveni pe râul Sabar, însă nu înainte de curățirea albiei minore.

Primăria Florești-Stoenești a încheiat un protocol de colaborare cu Apele Române pentru decolmatarea și taluzarea malurilor râului, în sensul că primăria asigură combustibilul, iar Apele Române, utilajele.

Acum, potrivit primarului comunei Florești-Stoenești, Constantin Dumitru, lucrările pentru curățirea albiei pot începe, având în vedere că Administrația Bazinală Argeș-Vadea a Apelor Române, a înaintat (parafat și semnat) protocolul de parteneriat cu primăria Florești-Stoenești.

Se estimează că lucrările vor dura 6 luni și vor demara la o dată care se va stabili de comun acord între cele două părți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *