web analytics
Giurgiu-Tribune

PENITENCIARUL GIURGIU – IN GREVA JAPONEZA! PRINTRE CERINTE SE AFLA SI DEMISIA MINISTRULUI JUSTITIEI, TUDOREL TOADER

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ,solicita, pe langa rezolvarea revendicarilor, si demiterea ministrului Justitiei pentru incomptetenta si actiuni ilegale. Membrii sindicatelor spun ca daca autoritatile nu vor reactiona, vor continua acţiunile de protest prin pichetarea penitenciarelor, depunerea unor plângeri penale şi, in cele din urma vor refuza să mai intre în serviciu.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor, a anuntat ca intra in grevă japoneja vineri, 10 august 2018.
Si Membrii sindicatului “Fraternitatea” din Penitenciarul Giurgiu au intrat în grevă japoneză, in semn de protest fata de guvern.
Lucratorii din penitenciare cer condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale si reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior .

De asemenea se cere  eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor (din 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor), plata integrală a orelor suplimentare curente, si demiterea lui Tudorel Toader, ministrul justitiei, pe care îl considera principalul vinovat pentru nerezolvarea problemelor.
Sindicaliştii spun ca vor continua acţiunile de protest prin pichetarea penitenciarelor, depunerea unor plângeri penale şi, în ultimă fază, vor refuza să mai intre în serviciu.

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *