Pentru primăria Giurgiu, semne bune anul n-are

Pentru primăria Giurgiu, anul 2021 a fost unul cât se poate de dificil. Puține fonduri, spre deloc, datorii uriașe, conturi blocate și proiecte nederulate, din lipsa banilor.

Cu eforturi, datoria municipiului Giurgiu s-a diminuat semnificativ, însă veștile proaste continuă.

Astfel, 2022 a început cât se poate de prost. În oraș nu este căldură, motiv pentru care elevii care azi ar fi trebuit să revină în bănci, au început cursurile online, de acasă.

Primăria Giurgiu nu are bani pentru a achiziționa gaz, având în vedere că prețul acestuia a crescut de 6 ori.

Avem gaz plătit până pe 3 ianuarie. Vom face toate eforturile ca toate fondurile să fie redirecționate către achiziția de gaz. Prețurile au crescut de 6 ori, iar pentru primăriile cu venituri mici este catastrofal. Nu se poate trece peste iarnă fără ajutor guvernamental.” – a declarat primarul Adrian Anghelescu la finele anului 2021.

Așadar nu se știe cât timp va sta Giurgiu fără agent termic și ce se va întâmpla cu  școlile, spitalul, dar și cu miile de giurgiuveni care depind de sistemul de încălzire centralizat.

Anul 2022 va fi complicat și în ceea ce privește investițiile. Primăria Giurgiu nu are bani nici pentru acestea, iar proiecte cu finanțare europeană nu se pot scrie pentru că nu sunt bani pentru cofinanțare.

Rămân proiectele moștenite din mandatul trecut și acestea implementate cu greutate și cu eforturi financiare.

Un exemplu este ”Casa Tineretului”, pentru care s-a semnat contractul de finanțare pe 27 decembrie 2021 și care are o valoare de aproximativ 16 milioane lei, peste 300.000 lei fiind contribuția bugetului local și alte 300.000 lei, cheltuieli neeligibile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *