Percheziții de amploare în Giurgiu și alte 19 județe. Rețea de firme fantomă, destructurată

Percheziții de amploare in aceasta dimineata în capitală și în  alte 19 județe, la firme bănuite de evaziune fiscală. Investigatiile au scos la ivela faptul ca , în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu cauzand un prjudiciu de peste 6 milioane de dolari americani.

Serviciul de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează  in aceasta dimineata  aproape 100 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Din crcetri reiese ca în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”.

Cele  două societăți aveau administratori care ,,nu stiau carte”, fiind coordonati de alte persoane.  Ele emiteau facturi, prin intermediari, către aproximativ 150 de alte societăți, facturi ce reprezentau diverse livrări de mărfuri si bunuri (legume -fructe, utilaje industriale) și prestări de servicii în domeniile : organizării de spectacole, construcții, achiziții de vinuri italiene, acestea nefiind reale.

Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin conturi, unii fiind retrași în numerar, alții fiind schimbați în 4,5 mil USD, în China, simulând operațiuni nereale.

Romtelecom a încheiat un contract cu o firmă pentru repararea unor cabine telefonice. Aceasta firmă a subcontractat lucrarea celor două firme vizate de percheziții, spun anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *