Percheziții în Giurgiu pentru documente de studii falsificate

În această dimineață, polițiștii au descins în Giurgiu și Dolj într-un dosar ce vizează înșelăciunea, mai exact acte de studii falsificate.

La Giurgiu, se pare că procurorii îl vizează pe Bogdan Bratu, șeful Direcției de Drumuri și Poduri Craiova, susțin surse judiciare pentru G4Media.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 1 milion lei noi, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator.

Comunicat IGPR

”Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
În cursul zilei de 23 aprilie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.
Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.
Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *