PERCHEZITII IN MAI MULTE JUDEȚE LA PERSOANE CARE COMERCIALIZEAZĂ TUTUN

In acesta dimineața, in baza ordonanței de delegare a Parchetului Militar București, polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, pun in executare 41 de mandate de percheziție domiciliară la domiciliile unor persoane specializate in producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

Din datele și probele administrate in cauza, a rezultat ca o parte din persoanele suspectate ar fi constituit un grup infracțional specializat in prelucrarea tutunului brut in tutun de fumat, obținut prin fierbere, adaugare de arome și mărunțire, la care ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Crimnalitatii Economice pentru activități procedurale.

Prejudiciul estimat este de circa 1 milion de euro ( accize datorate bugetului consolidat).

Acțiunea beneficiază de sprijinul de suport al Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Generale a Vămilor și E Distribuție Muntenia și Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *