Permisul, tot mai greu de obținut

Au trecut de mult vremurile când permisul auto se lua uşor sau cu… mită în Giurgiu. Examenul pentru obţinerea permisului de conducere a devenit o adevărată „sperietoare” pentru giurgiuveni. Iar șoferia este, așa cum e normal, școală grea și permisul de conducere nu mai îl iau toți după bunul plac. Asta reiese din numărul promovaților ale celor două probe, teoretică și practică.

Potrivit șeful Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Auto Giurgiu, Marius Beianu,în 2020 promovabilitatea pentru obținerea permisului de conducere a arătat adevărata pregătire a viitorilor șoferi.Din 6801 de candidați înscriși pentru proba practică, 5157 au fost declarați respinși.

Procentele de promovare a examenelor pe categorii trec cu greu de 90%. În ceea ce privește proba de teorie cea mai mare promovabilitate s-a înregistrat pentru categoria CE cu un procent de 94,87%, urmată apoi de categoria D cu 81,25%. Pentru categoria B , procentul înregistrat este de 35,22%. Toate categoriile acumulate reușesc să urce procentajul doar la 41,9%.

Dacă la proba teoretică procentajele sunt cât de cât pe linia de mijloc, nu acelaș lucru putem spune de proba practică. Adevărații șoferi sunt într-un număr mult mai mic.În topul admișilor la această probă se află cei din categoria CE cu un procentaj de 84,13%, urmați de cei din categoria C cu 83%. În ceea ce privește categoria B, procentul de promovabilitate a urcat doar la 15,31%. Pentru toate probele la traseu procentul celor care au obținut permisul de conducere în anum 2020 este de 24,17%.

Potrivit șeful Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Auto Giurgiu, Marius Beianu,anul 2021 a început cu dreptul în acest sens.Luna ianuarie a acestui an a debutat cu o creștere pentru promovabilitatea examenului auto.170 de persoane reușind să obțină permisul din prima încercare.

2 thoughts on “Permisul, tot mai greu de obținut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *