Peste 1.200 de persoane vulnerabile din județul Giurgiu, beneficiarele unui proiect lansat de DGASPC Giurgiu

Azi, la Consiliul Județean Giurgiu a avut loc conferința de deschidere a unui proiect major conceput de Direcția pentru Protecția Copilului Giurgiu, în parteneriat cu Fundația Estuar și Asociația 4 Changes, destinat persoanelor vulnerabile din 8 comune din județele Giurgiu și Prahova.

1.250 de persoane vulnerabile din Vânătorii Mici, Florești-Stoenești, Stănești, Izvoarele, Găiseni, Letca Nouă, Bucov și Dumbrava sunt principalii beneficiari ai acestui proiect, astfel:

  • 50 de persoane cu dizabilități, inclusiv copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale din mediul rural,
  • 400 de copii cu vârste între 0-14 ani. din ciclul primar și gimnazial,
  • 400 șomeri și persoane inactive,
  • 50 persoane etnie rromă,
  • 250 părinți și bunici, membrii ai familiilor din grupurile țintă,
  • 75 profesioniști și voluntari.

Acest proiect a fost creionat la începutul anului trecut și iată că, acum, putem să îl lansăm, o mare oportunitate pentru comunitățile giurgiuvene, un proiect care se adresează problemelor de natură socială din județul Giurgiu.”– Amedeea Enache – dir. Fundația Estuar

”Vom lucra cu 400 de copii din cele 8 comunități, o continuare a proiectelor pe care le derulăm deja în mediul rural din județul Giurgiu și care au dat roade de-a lungul anilor prin activități remediale pentru copiii vulnerabili care nu au mai abandonat școala și au rămas alături de noi.” – Aurelia Pasăre – președinte 4 Change.

Este un efort absolut considerabil și am solicitat ca un astfel de proiect să vizeze și persoanele vulnerabile din municipiul Giurgiu, care să beneficieze de un sistem modern pentru protecție socială la domiciliu. Avem același număr de beneficiari ca în 2012, aceeași calitate a serviciilor oferite, așa că vom trece rapid la altă abordare. În județul Giurgiu sunt 10.000 de persoane vulnerabile. Ce facem cu ei, cui îi lăsăm? Aveți tot prijinul Consiliului Județean pentru acest gen de asistență socială, dar așteptăm proiecte pentru un număr tot mai mare de persoane.” – Dumitru Beianu, președinte Consiliul Județean Giurgiu.

Proiectul destinat persoanelor vulnerabile este finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, are o valoare de 2 milioane de euro, contribuția Consiliului Județean Giurgiu fiind la fel de substanțială ca și valoarea proiectului.

 

One thought on “Peste 1.200 de persoane vulnerabile din județul Giurgiu, beneficiarele unui proiect lansat de DGASPC Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *