Peste 1.000 de bilete de tratament balnear, acordate giurgiuvenilor

Anul acesta, județului Giurgiu i-au fost repartizate, în total, 1.054 de bilete pentru tratament balnear.

Pentru perioada 24.03.2021 – 22.04.2021, au fost alocate 111 bilete și au fost valorificate, până la acest moment, 19 bilete.

Până la data de 20.04.2021, au fost înregistrate 827 de cereri din partea giurgiuvenilor eligibili pentru a beneficia de aceste bilete de tratament, majoritatea optând pentru perioada sezonului cald.

Conform Casei de Pensii Giurgiu, stațiunile unde sunt disponibile biletele de tratament balnear sunt : Buziaș, Covasna, Vatra Dornei, Olănești, Slănic Moldova, Govora, Slănic Prahova, Căciulata, Călimănești, Amara, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Herculane, Mangalia, Pucioasa, Techirghiol, Lacu Sărat, Neptun, Saturn și Sovata.

Conform prevederilor legale în vigoare, biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament în condițiile legii, indiferent dacă îl obține cu plata unei contribuții sau în mod gratuit.

Printre persoanele care beneficiază gratuit de bilete de tratament balnear se numără salariaţii care lucrează într-un mediu radioactiv, persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice recomandate pentru tratarea unor leziuni sau afecțiuni cauzate prin accidente de muncă şi boli profesionale, dar și veteranii sau văduvele de război.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de:

– pensionar al sistemului public de pensii;

– asigurat al sistemului public de pensii, beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. Pot beneficia de tratament balnear persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *