Peste 1000 de imigranți, cazați anul trecut în județul Giurgiu

În cursul anului 2020, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1186 de persoane, dintre care 888 din state terțe și 298 din Uniunea Europeană. Au fost depistați 13 străini în situații ilegale, 8 dintre aceștia fiind luați în custodie publică. De asemenea, au fost acordate 212 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300 de lei.

 Polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii, pe raza județului, pentru 1186 persoane, dintre care 888 din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Nepal și Liban ș298 cetățeni ai Uniunii Europene, majoritatea din Bulgaria, Italia și Grecia.

De asemenea, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 347 de permise de ședere, dintre care 336 pentru șederea temporară și 11 pe termen lung. Au fost eliberate 32 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

În ceea ce priveşte admisia în România, au fost soluţionate 6 invitații și 4 cereri pentru reîntregirea familiei depuse pentru străini din state terțe.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 261 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, mai mult cu 50% față de anul precedent, fiind emise 212 avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

Pe parcursul anului, polițiștii de imigrări au organizat 25 de acțiuni și controale pe linia combaterii șederii ilegale, în cooperare cu instituțiile care au atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 13 străini în ședere ilegală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *