Peste 150 de câini și pisici, sterilizate azi, în Giurgiu

Azi de dimineață, în curtea primăriei Giurgiu, s-au instalat mai multe clinici mobile veterinare, într-o acțiune de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor.

Inițial, organizatorii și-au propus sterilizarea a 150 de animale, însă numărul solicitărilor a depășit acest număr, mulți giurgiuveni fiind dornici să își sterilizeze animalele în cadrul acestei campanii.

Campania de sterilizare gratuită decurge foarte bine. Am depășit numărul de sterilizări pe care ni l-am propus, semn că giurgiuvenii au fost receptivi la semnalele noastre, castrarea fiind sigura soluție de a reduce abandonul animalelor.” – ne-a declarat organizatorul, Eugenia Pena.

Clinicile mobile prezente la Giurgiu, medicii veterinari, tehnicienii și asistenții au dus o muncă contra cronometru pentru a face față solicitărilor, însă nicio intervenție chirurgicală nu a pus în pericol viața vreunui animal, chiar dacă, afară, stăpânii așteptau cu emoție.

Asociațiile de protecție a animalelor implicate în această campanie fac totul benevol în speranța reducerii numărului animalelor abandonate, dar și pentru a determina posesorii de animale, câini sau pisici, să opteze pentru sterilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *