Peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung azi în țară

Centrele regionale existente la nivel national așteaptă să le fie distribuite cele 163.200 de doze de vaccin AstraZeneca. Acetea ajung  azi, 18.02.2021  la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ din București.Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, iar dozele vor fi depozitate la Centrul naţional de stocare.

Centrul Naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ‘Cantacuzino’ este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”.

În județul Giurgiu, au devenit opționale două cabinete, care de luni, 15 februarie, utilizează acest tip de vaccin: 1 la centrul de vaccinare din sala de sport a Colegiului Tehnic viceamiral Ioan Bălănescu ( mun. Giurgiu) și 1 la centrul de vaccinare din Florești Stoenești.

Pentru înscriere se poate folosi atât platforma electronică, dar și medicul de familie și call center-ul destinat fiecărui județ în parte.

Vaccinul AstraZeneca este recomandat persoanelor între 18-55 ani, iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *