Peste 22 de tone de deșeuri oprite la vamă

În ultima perioadă numărul cazurilor în care diferiți bulgari încearcă să introducă ilegal în țară deșeuri a crescut alarmant. Un nou caz a avut loc ieri ,în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră aflați în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean bulgar în vârstă de 43 de ani.

Semiremorca ansamblului rutier era încărcată cu deșeuri de alamă (șpan) de pe teritoriul Bulgariei și avea ca destinație o societate comercială din Italia.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru întreaga cantitate de deșeuri transportată, însumând 22.191 de kilograme, documentația de notificare pentru circulația transfrontalieră nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *