Peste 6.500 de pacienti și-au procurat tratamentele împotriva diabetului și prediabetului din farmaciile din județ sau de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

În județul Giurgiu, de la începutul acestui an și până la data de 30 septembrie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a susținut tratamentul medicamentos cu antidiabetice, inclusiv a dispozitivelor medicale specifice pentru un număr de 6.504 persoane. Acestea și-au procurat tratamentele împotriva diabetului și prediabetului din farmaciile din județ sau de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

 

Mesajul Prefectului Județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, de Ziua Mondială a Diabetului

În fiecare an, pe 14 noiembrie, marcăm Ziua Mondială a Diabetului. Este o zi specială, dedicată tuturor celor care luptă cu această boală. Diabetul zaharat nu este doar o afecțiune, ci o realitate a vieților noastre, iar împreună, suntem parte din soluție.
Programul naţional de diabet zaharat se axează în principal pe prevenţia secundară a acestei boli.
În județul Giurgiu, de la începutul acestui an și pânâ la data de 30 septembrie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a susținut tratamentul medicamentos cu antidiabetice, inclusiv a dispozitivelor medicale specifice pentru un număr de 6.504 persoane. Acestea și-au procurat tratamentele împotriva diabetului și prediabetului din farmaciile din județ sau de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

Este foarte important ca persoanele cu diabet să mențină un bun control asupra bolii, pentru a reduce și evita complicațiile pe termen lung .
Cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, doresc să încurajez giurgiuvenii să adopte un stil de viață sănătos pentru că astfel, conform estimărilor de specialitate, în 80% din cazuri, diabetul poate fi ținut de-o parte.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *