Peste 700 de coronițe de brad, confiscate de poliție

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii giurgiuveni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun. Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ.

În cadrul acestor acțiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În acest weekend pentru neregulile constatate au fost aplicate de 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice precum și a altor acte normative. De asemenea, au fost confiscate 750 de coronițe din brad, dar și cantitatea de 5 mc material lemnos. Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice și în perioada următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *