Pesti morti pe lacul din Mihailesti – Giurgiu


Locuitorii din MIHAILESTI-judetul Giurgiu sunt ingrijorati de faptul ca in lacul din apropierea orasului lor sunt pesti morti .

Directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu a mers personal acolo in aceasta dimineata unde, impreuna cu reprezentanti ai Garzii de Mediu si ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, au prelevat probe de pesti morti si apa din lac pe care le-au trimis in laboratoarele de analiza din capitala.

Din primele cercetari s-a stabilit ca pestii sunt morti de 3 zile , iar rezultatele probelor toxicologice si urmeaza sa soseasca peste cateva zile, cel mai probabil marti.  In urma analizelor anatomo-patologice se va stabili in final cauza exacta a decesului pestilor.

Surse neoficiale ne-au declarat ca pe raul Arges ,care se deverseaza in lacul de la Mihailesti , s-ar practica braconajul cu carbid si chiar cel prin electrocutare.
Localnicii spun ca nu sunt foarte multi pesti morti , ca in cauzele toxice, si mai degraba acestia ar fi adusi de apa.
Intre timp autoritatile au oprit comercializarea pestelui din aceasta balta, iar cadavrele pestilor au fost trimise spre incinerare.
Directorul DSVSA Giurgiu Liviu Florescu, spune ca din fericire nu a fost sesizat niciun caz de toxiinfectie alimentara in urma acestei situatii.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *