web analytics
Giurgiu-Tribune

Petardele fără autorizație, bucuria cea din urmă confiscată la frontieră

‘Dacă tot nu e voie la restaurant de  sărbătorile de iarna, macar de bubuit să bubuim ca lumea !’ Asta pare să-și fi spus un cetățean român în vârstă de 55 de ani.

Acesta  s-a prezentat ieri,  în jurul orei 18.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România cu  portbagajul plin de  articole pirotehnice. Mai exact, polițiștii de frontieră giurgiuveni  au descoperit  6.017, în valoare de aproximativ 1.500 de lei pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin (2) Cod Penal.

Bărbatului i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

 

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *