Plaja Veche poate fi chiar un colțișor de rai, dacă se vrea, pentru că de putut, s-a demonstrat cândva că se poate!

Plaja Veche, situată în spatele fostei Fabrici de Zahăr Giurgiu era în urmă cu zeci de ani locul în care giurgiuvenii se răcoreau întreaga vară.
O fășie destul de lată cu nisip se întindea pâna aproape de pontonul vechi unde acostau bărci cu vâsle și chiar cu motoare.
Locul era viu colorat, și o forfotă generală se menținea pe întreaga vacanță de vară.  Mai erau ‘ofertele’ la piciorul podului sau chiar în apropierea podului Bizetz. Marea bălăceală lua proporții în weekend, giurgiuvenii nefiind speriați de nisipul încins, care  sinuos se pierdea în tufișuri  ori  zone de iarba, depozite de fiare, sau cai aduși la spălat.
Nu ii oprea pe giurgiuveni  să ajungă la Plaja Veche, nici macar mirosul greu de la grajdurile de vite,  pe care il infruntau ca să ajungă la fâșia de plajă  care funcționa cu un soi de autorizație . Pentru că odată ajunși acolo, cunoșteau zonele acelea fără gropi, ba chiar se întreceau în a face recomandari de genul .
– Hei, de aici și până la lotca aia neagră, mergi inaînte cu apa până la brâu. Giurgiuvenii știau să înoate . Se învățau unii pe alții din tata-n fiu.
Firește că se mai auzea de câte un înecat care s-a încumetat în zone necunoscute, pline de fier  pe dedesubt sau chiar erau luați de curenți.
Dar, nimic nu îi împiedica pe gurguveni să nu își ia porția de bălăceală de la Plaja Veche.
Apoi totul s-a oprit brusc. Plaja Veche este acum de nerecomandat . Zona a devenit o platformă de gunoi ani de zile .
Dar , mulți giurguveni care își amintesc de marea bălăceală știu că se poate . Știu că acolo poate fi chiar un colțișor de rai dacă se vrea, pentru că de putut, s-a demonstrat câmdva că se poate.
Azi, 12.04.2021 Primăria municipiului Giurgiu cu sprijinul Rosal, operatorul serviciului de salubritate din municipiu, a demarat o amplă acțiune de salubrizare și igienizare în zona adiacentă Plajei Vechi.
Deci, se poate, eram precisă…
Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *