Planuri noi pentru ”ciuperca” turistică din parcul Mihai Viteazul

În urmă cu câțiva ani, în primul mandat al lui Nicolae Barbu, în parcul Mihai Viteazul din Giurgiu a apărut Centrul de Informare Turistică, o ”ciupercă” pe bani mulți, așa cum spun giurgiuvenii, care nu prea și-a dovedit utilitatea.

Giurgiu nu este un oraș turistic, iar amplasamentul construcției este cât se poate de nepotrivit, în mijlocul parcului, nefiind pe ruta celor care ne vizitează sau tranzitează orașul.

Practic, investiția nu s-a devedit a fi utilă, dovadă numărul extrem de mic al celor care s-au adresat Centrului de Informare Turistic de la Giurgiu.

De plidă, potrivit registrului de vizitatori, anul trecut și în prima lună a acestui an, doar 18 persoane au trecut pragul centrului, iar justificarea este legată de pandemie. Totuși, nici în 2019 nu a fost invazie de turiști la Giurgiu, aproximativ 1.000 de persoane vizitând centrul.

Acum, primarul Adrian Anghelescu are alte planuri cu acest centru. Potrivit unei declarații recente, se intenționează ca Centrul de Informare Turistică din parcul Mihai Viteazul să poată fi dat spre închiriere, iar obiectul de activitate al centrului să fie direcționat pe noua navă ponton a primăriei, din Portul Giurgiu, acolo unde acostează cetățeni străini, de pe navele de croazieră.

Centrul de Informare Turistică de la Giurgiu a costat circa 140.000 de Euro, dintre care 110.618 euro prin Programul Operațional Regional 2007-2013, contribuția primăriei Giurgiu fiind de 29.164 Euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *