Plase pescăreşti interzise de lege, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – S.P.F. Călăraşi au depistat un cetățean român care pescuia pe Canalul Dorobanţu, folosind plase interzise de lege şi fără autorizație de pescuit comercial.Pescarul s-a ales cu dosar penal, iar peştele a fost predat unei societăţi comerciale de profil.

În data de 12.10.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au identificat, pe Canalul Dorobanţu, un bărbat care desfăşura activităţi specifice de pescuit comercial, folosind două plase de pescuit tip monofilament şi două plase de pescuit confecţionate din nylon.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi, nu deţinea autorizaţie pentru pescuit comercial, iar în plasele de pescuit, în lungime totală de 370 m, interzise de lege, era cantitatea de 20 kg peşte, diferite specii.

Plasele, în valoare de aproximativ 1.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, peştele a fost predat unei societăţi comerciale de profil, iar bărbatului i s-a întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit”, „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm” şi comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute de art. 64 lit. a, i şi k din O.U.G. 23/2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *