Plătiți cu peste 1.800 de lei pe lună, consilierii PSD și Pro România au chiulit, pentru a doua oară, de la ședința Consiliului Local

Azi, duminică, 5 iunie, la 8.00 dimineață, 11 consilieri locali (9 PNL, 1 ALDE – Alexandru Vladu și 1 Pro România – Marian Damian) au venit la ședința ”de îndată” a  Consiliului Local, pentru a dezbate și aproba semnarea unui nou contract cu societatea care asigură transportul în comun, în Municipiul Giurgiu, SC Liber Trans Com. SR.L.

Au spus, așadar prezent, 11 consilieri, restul, de la PSD și Pro România preferând să chiulească , pentru a doua oară consecutiv, unii motivat, majoritatea nemotivat, chipurile ca o formă de boicot.

Cu 11 consilieri prezenți s-a asigurat cvorumul necesar, proiectul de maximă urgență de care depindea asigurarea transportului public în comun, fiind votat în unanimitate.

Dar, de ce au chiulit conslierii PSD și PRO România?

Din lașitate, am putea spune și din lipsă de respect față de giurgiuvenii care i-au votat.

Nu credem că a promis vreunul în campania electorală că dacă nu le convine vreun proiect de pe ordinea de zi vor lipsi, ca formă de protest. Din contră, toți le promiteau giurgiuvenilor că vor vota pentru binele orașului, vor veni cu argumente, cu intrebări, vor întoarce problemele pe toate fețele, bla, bla bla, știți voi.

Acum, în loc să-și reprezinte alegătorii prin prezență, prin puncte de vedere, prin vot împotrivă, dacă au argumente și motive solide, pe consilierii PSD și Pro România (cu excepția lui Marian Damian) i-a apucat boicotul.

Este o decizie politică, desigur, iar cine spune că au decis de capul lor, fără directive de la șefi, îi cred pe giurgiuveni prea naivi, ceea ce nu e cazul.

Un consilier locar este plătit, din bani publici, cu peste 1.800 de lei/ lună. 

Un om de rând câștigă acești bani, într-o lună, cu un program de 8, 10 sau 12 ore/ zi, iar dacă chiulește nemotivat, ori i se taie din salariu, ori e dat afară.

Consilierii noștri își permit. Majoritatea, dacă nu, toți, au alte venituri, ceea ce înseamnă că indemnizația nu prea contează în bugetul lor.

Domnilor, dacă nu banii vă atrag în această funcție temporară, poate vă atrage responsabilitatea pe care o aveți în fața giurgiuvenilor. Poate vă pasă puțin de soarta lor și poate participați la ședințe, ca măcar acolo să vă vadă și nu o dată la 4 ani, cu promisiuni prin cartiere.

Și totuși problema transportului în comun nu e rezolvată pe deplin

La TRACUM, societatea primăriei, care trebuie să gestioneze transportul public în comun, din oraș, situația nu e tocmai limpede.

Deși aici s-au virat bani lunar pentru salariile unui contabil și a doi directori, lucrurile se mișcă greu. Acum, poticneala ține de stația de alimentare a noilor autobuze, stație încă în faza de proiectare și execuție.

Primăria Giurgiu are la dispoziție trei luni să rezolve problema: să repună TRACUM pe picioare, să facă stația de alimentare și să pună în trafic autobuzele ecologice care stau pe dreapta în Zona Liberă.

Altfel, situația de azi nu se va mai repeta, în sensul că o parte din cei care au votat pentru un nou contract cu Liber Trans Com, nu o vor mai face și a doua oară.

 

One thought on “Plătiți cu peste 1.800 de lei pe lună, consilierii PSD și Pro România au chiulit, pentru a doua oară, de la ședința Consiliului Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *