PNL FACE DEMERSURI PENTRU A STOPA RASPANDIREA “ FENOMENULUI BELINA “

Astazi 23 mai 2018, Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis sa voteze , în Camera Deputaţilor (Cameră decizională), împotriva proiectului de lege prin care se doreşte trecerea lacului de acumulare Grădinari din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, preluând modelul prin care lacul Belina a fost trecut în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Pe modelul prin care Insula Belina si Bratul Pavel au trecut de la Apele Romane la CJ Teleorman, senatorul de Giurgiu, Niculae Badalau, vrea transferul lacului de acumulare Grădinari, inclusiv a digurilor de contur Zorile și Podișoru, pârâul Valea Ilfovăț și a barajului Grădinari, de la “Apele Române” în domeniul public al Județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu.

Singura diferenta intre cele doua cazuri este ca Niculae Badalalau vrea sa faca acest lucru prin Lege, nu prin Hotărâre de Guvern, iar in plus, presedintele consiliului judetean Giurgiu, Marian Mina, este chiar finul senatorului.
Și motivatia este trasa la indigo .

Exact ca în cazul Belina , se argumenteaza inițiativa legislativă pentru crearea unui “spațiu pentru pescuit sportiv și agrement”.
Ceea ce se ştie mai puţin, este faptul că în prezent, luciul de apă din zonele menţionate este concesionat către mai multe persone fizice şi juridice, iar contractele sunt în derulare.
Din aceasta cauza , senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a ajuns la conflict cu parlamentarii ALDE.

Dacă acest proiect va deveni lege, Partidul Naţional Liberal spune ca o va ataca la Curtea Constituțională.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *