PNL il somează pe ministrul justiției să renunțe la ideea aberantă de a restricționa accesul presei în instituția publică pe care o conduce!

Cu aproximativ o luna in urma, se punea presiune asupra libertății de exprimare a reporterilor din  TVR. PNL a transmis atunci  un comunicat de presa intitulat “Cenzura comunistoida a PSD a ajuns atat de jos incat trece la executia reporterilor TVR pentru “tupeul “de a adresa intrebari “.

Iată ca si de aceasta data, PNL ia atitudine in cazul retragerii acreditării la Ministerul Justiției a jurnaliștilor de la Realitatea Tv, Ionela Arcanu si Ovidiu Oanta.

Redam mai  jos comunicatul de presa transmis de către deputatul Raluca Turcan ;

“Raluca Turcan: Dreptul presei de a se informa și de a informa nu poate fi restricționat!

PNL îl somează pe ministrul justiției să renunțe la ideea aberantă de a restricționa accesul presei în instituția publică pe care o conduce! Tudorel Toader ne convinge din nou (deși chiar nu mai era necesar) că statul de drept este pentru el doar o noțiune de manual, pe care este incapabil să o respecte și să o aplice.

Exact așa s-au instalat dictaturile în secolul trecut: cu izolarea presei incomode, sancționarea și controlul societății civile, instalarea cenzurii și apoi modificarea Legilor în interesul unor politicieni.

Dincolo de apucăturile staliniste ale acestui ministru emblematic pentru PSD, ne întrebăm ce ascunde de fapt Tudorel Toader de ochii presei ‘incomode’? Care parte din activitatea Ministerului de Justiției trebuie ținută la secret? Poate un pachet de ordonanțe pentru liniștea colegilor de partid certați cu legea?”

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *