Polițiștii giurgiuveni învață să acorde primul ajutor

Acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte, însă sunt puțini cei care știu să intervină de urgență până la venirea specialiștilor.

Nici chiar polițiștii nu stăpânesc aceste tehnici, așa că, în baza unui plan de măsuri, oamenii legii merg la cursuri pentru a învăța cum să salveze vieți cu propriile mâini.

Așa se face că, 12 polițiști participă, timp de două zile, la instruiri în domeniul acordării primului ajutor. Activitățile, susținute de coordonatorul SMURD și un paramedic, constau, atât în pregătire teoretică, cât și practică, fiind prezentate:
– suportul vital de bază la adult, copil și sugar;
– poziția laterală de siguranță;
– dezobstrucția căilor aeriene la adult, copil și sugar;
– imobilizarea / extragerea de urgență;
– hemostaza provizorie (oprirea unei hemoragii);
– manevrele de resuscitare;
– situațiile speciale frecvent întâlnite (exemple: pacient electrocutat; înecat; intoxicat; AVC; victimă a unui accident) etc.
Activitățile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne și au fost demarate în luna septembrie a anului 2022, beneficiari fiind angajații Inspectoratelor de Poliție și de Jandarmi.


De atunci, 281 de polițiști și 83 de jandarmi au participat la instruiri în domeniul acordării primului ajutor. La acțiuni asemănătoare au fost prezenți și 11 reprezentanți ai Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători “CFR Călători”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *