Polițiștii giurgiuveni nu vor program de 8 ore. Sindicaliștii au mers la prefectură

Cică într-o seară, niste polițiști, giurgiuveni de-ai noștri, au fost prinși dormind în tură, pe DN5.

Cică dormeau în mașină când i-a descoperit șeful care întrebându-i de ce fac nani-nani, au răspuns că sunt obosiți, că programul de 12 ore e lung…

Este ceea ce se vorbește prin oraș referitor la decizia șefului IPJ Giurgiu de a modifica programul de lucru al polițiștilor din municipiul Giurgiu de la 12 cu 24/12 cu 48, la program de 8 h/zi.

Oricum, polițiștilor nu le convine deloc. Au protestat vreo două zile în fața poliției, și-au spus off-ul prin presă, dar…nimic. Șeful IPJ nu cedează.

Azi, sindicaliștii Președintele SNPPC, Vasile Zelca, Vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europeni -EUROPOL, Dan Saltelechi și pe agentul de poliție din cadrul IPJ Giurgiu, Roșu Florin au mers la prefectură, unde au fost primiți de prefectul Florentina Stănculescu.

Și aici s-au plâns de programul de 8h/zi, la care sunt supuși de conducerea IPJ, în speranța că se va găsi o soluție.

D-na prefect i-a ascultat și i-a asigurat că va aduce la cunoștință Ministrului de Interne, discuțiile pe această temă.

UP DATE: 

Republicăm punctul de vedere al conducerii IPJ Giurgiu cu privire la modificarea programului de lucru

”Având în vedere protestele organizate în fața Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, de către polițiștii din mediul urban, în zilele de 30 și 31 octombrie a.c., ca urmare a faptului că începând cu data de 1 noiembrie a.c., programul de lucru al acestora se va modifica de la tura de 12 ore la schimb de 8 ore, comunicăm următoarele:

La data de 19 octombrie a.c., a fost emisă dispoziția șefului Inspectoratului nr.25696, prin care, începând cu data de 1 noiembrie a.c., polițiștilor structurilor de siguranță publică și patrulare din mediul urban și cei ai structurilor de poliție rutieră, li se va organiza programul de lucru cu respectarea cadrului legal și dispozițional în vigoare.

Acest act administrativ a fost emis pentru eficiența folosirii resurselor și pentru îmbunătățirea calității serviciului polițienesc asigurat cetățenilor.” – IPJ Giurgiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *