Polițiștii, în acțiune la Liceul ”Tudor Vianu” din Giurgiu

Nu sunt puține cazurile în care fete, eleve de liceu, sunt racolate de fel și fel de indivizi, prin fel și fel de metode și promisiuni și ajung să fie traficate peste graniță.

Alți elevi, absentează de la școală, unii pradă unui anturaj cu preocupări infracționale, alții din cauza problemelor de acasă sau din lipsa posibilităților financiare.

Sunt probleme aflate în atenția polițiștilor care, periodic, merg printre elevi pentru a le explica riscurile la care se expun, dar și pentru a le oferi exemple de cazuri reale ale unor tineri de vârsta lor care au căzut pradă traficului de persoane sau absenteismului.

 

Elevilor le-au fost prezentate materiale video, precum și exemple ale unor cazuri privind traficul de persoane cu scopul de a preveni si conștientiza consecințele acestor fapte.

Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învățe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activitati se vor desfășura și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *