Polițiștii, în stradă

La sfârșitul săptămânii trecute sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

La activităţile desfăşurate au participat peste 150 de politiști, jandarmi și polițiști locali.

Astfel, au fost verificate 20 de societăți comerciale, 18 obiective/locații și 63 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.600 de lei. Dintre acestea 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu,sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus .

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *