Porcul de Craciun-sacrificat si transportat in siguranta . Autoritatile vegheaza

Sarbatorile de iarna sunt abia la inceput. Pe langa febra cumparaturilor, pe giurgiuveni ii mai prinde si grija procurarii porcului de Craciun , grija sporita de cand virusul PPA bantuie prin Judet .Pentru evitarea raspandirii acestuia , Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu a transmis tuturor autorităților locale un plan de măsuri, care vizează sacrificarea porcilor și transportul acestora în contextul evoluției virusului pestei porcine africane.

Pentru romani , mai ales in prag de sarbatori, cea mai buna legume ramane porcul. Gluma-gluma, dar cum vorbele se confirma in realitate, autoritatile judetene vor aplica un plan de masuri impuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu. Acestea vizează sacrificarea porcilor și transportul acestora în contextul evoluției virusului pestei porcine africane.
Astfel, Radarele fixe de pe raza comunei Călugăreni vor fi ridicate , in schimb vor fi înfiintate de patrule mobile în zonele afectate de virus si filtre rutiere de scurtă durată.
De asemenea, vor fi suplimentate dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice pe raza Secției nr.1 de poliție rurală Călugăreni în perioada lunii decembrie cu efective de sprijin din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, precum și aprobarea planului de măsuri din zona de protecție ca urmare a confirmării virusului pestei aporcine în localitatea 1 Decembrie, județul Ilfov.

Nu uitati de examenul pentru depistarea trichinelozei!

Cetatenii sunt înștiințați că sacrificarea și transportarea porcilor din zonele neafectate de virusul pestei porcine vor fi efectuate doar pentru consum propriu iar examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificați în vederea depistării trichinelozei este obligatorie. Fiecare proprietar de exploatație, animale sau deținător al acestora are obligația de a notifica medicului veterinar de liberă practică orice intenție de transport a animalelor, solicitând în acest scop formularul de mișcare.

În linkul de mai jos aveți atașat planul de măsuri cu privire la sacrificarea și transportarea porcilor în contextul virusului pestei porcine africane: /portal/giurgiu/primarie/stiri.nsf/0/2CB28F1F5D83C129C225835B002C8FBE/$FILE/SKM_475218120609350.pdf

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *