Precizări ale Spitalului Județean Giurgiu cu privire la modul în care a fost tratată o minoră în Camera de gardă

În urma apariției în presă și pe rețelele de socializare a unor informații cu privire la modul în care a fost tratată o minoră în Camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu în data de 28.08.2021, facem următoarele precizări:

  • Minora în cauză s-a prezentat, vineri, 27.08.2021, însoțită de o rudă, în camera de gardă, acuzând greață și vărsături. Starea de sănătate a minorei a fost evaluată de către un medic primar pediatru, ulterior fiindu-i administrat tratament perfuzabil și medicamentos.
    De asemenea, i s-a prescris o rețetă cu tratament pe care minora să îl urmeze la domiciliu.
    A doua zi, în data de 28.08.2021, minora a revenit în camera de gardă a SJUG, însoțită.
    S-a evaluat din nou starea de sănătate a minorei și i s-a administrat, din nou, tratament perfuzabil și medicamentos de către personalul medical al Sectiei Pediatrie.
    Persoana care însoțea minora a solicitat administrarea tratamentului la domiciliu, de către personalul medical al spitalului, lucru care excede atribuțiilor pe care personalul medical al Spitalului le are.
    Întrucât persoana respectivă a refuzat să iasă din incinta camerei de gardă a spitalului, perturbând activitatea desfășurată de personalul medical, a fost solicitată, de către medicul de gardă, intervenția agentului de pază.
  •  Cu privire la recomandarea de a administra bauturi carbogazoase în cazuri de vărsături și diaree:
    Precizăm că aceasta nu este “o practică a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu”, ci o metodă utilizată frecvent în practica medicală.
    Sunt studii medicale care au indicat faptul că suplimentul de electroliți și glucide este benefic, alături de tratamentul medicamentos, ajutând la inhibarea senzației de vărsături și diaree.
    Prin urmare, consumul de bauturi carbogazoase, la temperaturi scazute, poate fi benefic în astfel de cazuri.

    Ataşăm acestui comunicat de presă un referat al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, pe tema “Utilizarea băuturilor de tip Coca-Cola în patologia gastrică la pacienţii pediatrici”.

  • RJP_2020_1_RO_Art-05

    Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

3 thoughts on “Precizări ale Spitalului Județean Giurgiu cu privire la modul în care a fost tratată o minoră în Camera de gardă

  1. La salariile care sunt acum în sănătate aproape de cele din vestul Europei dv.doctorii (și tot personalul medical) ați depus un jurământ, ar trebui să aveți un comportament ca și cum ar fi familia dv. Păcat că există persoane în spitale care urmăresc decât câștigul material și nu cel uman care ar trebui să fie primordial. Apreciez personalul medical care depun eforturi în acest sens dar îmi fac greață cei care urmăresc șpaga și au un comportament josnic. Despre spitalul din Giurgiu ca și instituție părerea mea este deplorabilă, cu regret o spun față de cei care mai au și suflet și își exercită cu profesionalism meseria!!! Dumnezeu să ne ajute pe cei umili și smeriți iar pe voi cei trufași și fără de păcat să vă dea ce o vrea el, eu zic așa,, multă înțelepciune ” !

  2. Buna ziua,
    Din pacate mare parte dintre medici din Giurgiu sunt depasiti…
    Dar de data aceasta medicul are dreptate, pentru hidratare in caz de varsaturi si/ sau diaree se poate administra suc acidulat, gen Sprite sau7up, deci fara cofeina,din cate stiu eu. Lucrul acesta il stiu de foarte multi ani de pe site-urile din America.
    Semnat: o mamica din Giurgiu care incearca sa se documenteze cat mai bine inainte sa comenteze doar ca sa se faca “vazuta si auzita” .

  3. Personal am tratat entercolita copilului în altă țară dar cu tratament fara pepsi.
    Nu mi se pare normal nici comportamentul medicului.
    Am primit și eu un altfel de comportament in spitalul giurgiu, nu vreau să fiu rautacioasa dar adevarul este ca lasa mult de dorit.La giurgiu mori cu zile si mai ești și batjocorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *