Prefectul și cei doi subprefecți de Giurgiu, în videoconferință cu ministrul Bode

Prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, alături de subprefecții – Mirel Brăgaru și Ana Maria Voevozeanu – a participat la o ședință de lucru (în sistem videoconferință), sub conducerea ministrului afacerilor interne,  Lucian Bode.

Principale teme de discuții:

  • stadiul implementării proiectelor depuse de structusterurile Minilui Afacerilor Interne, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență;
  • situația clădirilor în care își desfășoară activitatea unităților de învățământ, raportat la manifestările seismice din ultima perioadă.
La ședință au luat parte și miniștrii Dezvoltării, Educației, de la nivelul fiecărui județ fiind convocați șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Inspectoratului Județean în Construcții.
La nivelul județului Giurgiu, ca urmare a actualizării în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, de către unităţile de învăţământ, a situaţiei clădirilor aflate în risc seismic I, a rezultat faptul că o clădire aparţinând unităţii de învăţământ Școala Gimnazială Nr. 1 Adunații Copăceni este încadrată în categoria de risc seismic I. În aceste condiții, clădirea va intra cu prioritate într-un proces de consolidare şi reabilitare printr-un program ce va fi aprobat de Guvern, urmând ca până la finalizarea acestui proces elevii și cadrele didactice în cauză să își desfășoare activitatea în celălalt corp al școlii, care nu prezintă risc seismic, iar programul școlar să se desfășoare în două schimburi.
În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetățenilor în contextul manifestărilor seismice din ultima perioadă, Instituția Prefectului – județul Giurgiu a transmis către toate primăriile din județ o adresă prin care solicită cu celeritate să fie comunicat dacă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale au fost întocmite expertize tehnice pentru încadrarea în clase de risc seismic pentru clădirile de interes public, inclusiv pentru unitățile de învățământ, dar şi pentru clădirile rezidenţiale, iar în caz afirmativ să fie comunicată clasa de risc seismic în care au fost încadrate acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *