Prefectura Giurgiu: Instituția Prefectului – județul Giurgiu nu a făcut altceva decât să respecte și să pună în aplicare prevederile unei hotărâri adoptate la nivel național

Prefetura Giurgiu vine cu specificări în urma  articolului apărut în spațiul public referitor la autocarul cu cetățeni români veniți din Italia , prin Grecia și care a fost oprit în punctul de trecere a frontierei româno-bulgare Giurgiu – Ruse în data de 10.03.2020. Instituţia Prefectului susţine că “nu a făcut altceva decât să respecte și să pună în aplicare prevederile unei hotărâri adoptate la nivel național“, astfel că autocarul cu  remorcă  care  efectua și operațiuni de coletărie a fost  decontaminat,  sigilat și depozitat  pe o platformă izolată din incinta zonei de carantinare.

Conform legii, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență ”operatorii de transport rutier au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere”

Având în vedere că, în acest moment, întreg teritoriul Italiei este declarat ”zona roșie” (carantină 14 zile în zone desemnate, în scopul prevenirii infectării / propagării infecției cu noul coronavirus, Instituția Prefectului – județul Giurgiu spune cănu a făcut altceva decât să respecte și să pună în aplicare prevederile unei hotărâri adoptate la nivel național.

Astfel, a fost luată măsura carantinării tuturor persoanelor în spații special amenajate, urmând a li se recolta probe în vederea transmiterii la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș”.

În plus, autocarul cu  remorcă  care  efectua și operațiuni de coletărie a fost  decontaminat,  sigilat și depozitat  pe o platformă izolată din incinta zonei de carantinare, toată zona fiind supravegheată de forțe din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *