Premierul Ludovic Orban a cerut astăzi verificarea unui contract semnat de ONAC cu o firmă din Giurgiu, după ce au fost sesizate posibile prețuri ridicate pentru livrarea a 1,75 milioane măști

Presa a relatat în ultimele zile despre cazul unei firme din comuna giurgiuveană Călugareni, sat Uzunu , care apare drept furnizor de măști de protecție pe listele Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC).   Firma, care livra măști de protecție în schimbul sumei de 12 milioane de euro, aparține în acte unei  femei care lucrează ca bucătăreasă la un han din Călugăreni. Omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul Sanimed International, a recunoscut însă că se află în spatele acestei firme . Corpului de control al  ONAC  va  dispune o anchetă în acest caz.

Firma Romwine & Cofee SRL este distribuitor al Sanimed International Impex SRL, se arată într-un comunicat transmis chiar de cele două firme.

Romwine & Cofee SRL, care  se ocupă de vânzarea de băuturi și cafea, a încheiat două acorduri cadru pentru livrarea a 1,75 milioane măști, la preț ridicat.

Omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, a recunoscut miercuri seară la B1TV că se află în spatele acestei firme – Romwine&Cofee – și că s-a înscris prin ea la licitație, deoarece Sanimed International era blocată pentru că nu și-a plătit facturile către stat.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut astăzi ministrului Finanțelor să dispună o anchetă a Corpului de control la ONAC și a declarant ca  “dacă contractul nu a fost derulat în condiții legale va fi reziliat, iar persoanele care au fost implicate în semnarea acelui contract, fără respectarea condițiilor legale, vor răspunde pentru această decizie”.

Revenim cu detalii.

REDACȚIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *