Premierul Ludovic Orban: „Cu siguranţă vom creşte alocaţiile, dar le vom creşte cu atât cu cât ne permit resursele bugetare!”

Termenul de intrare în vigoare a legii privind majorarea alocaţiilor va fi prorogat până la prima rectificare bugetară, care va fi după 1 iulie, potrivit unei recente declarații de presă a premierului Ludovic Orban.

“Săptămâna trecută, după analiza pe care am făcut-o cu preşedintele României, am anunţat lucrul acesta, că preşedintele va promulga şi că noi dorim creşterea alocaţiei, deşi alocaţia a crescut anul acesta ca urmare a legii iniţiate de colegul nostru Sighiartău, indexată cu rata inflaţiei. Deci ne dorim creşterea alocaţiilor numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară intrării în vigoare a legii bugetului de stat, în legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei, pentru a susţine această măsură. Nici nu avem voie legal şi constituţional să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat. Ca atare vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment la care vom putea face prima rectificare bugetară, şi anume după data de 1 iulie”, a spus Orban.

Domnia sa a adăugat că vrea să vadă cum evoluează economia ţării, după primele şase luni de guvernare liberală și că alocaţiile vor creşte, cu siguranţă, însă cu atât cu cât permit resursele bugetare.

“Rectificările bugetare sunt făcute într-un anumit cadru constituţional, legal, care este legat şi de aderarea noastră la Pactul de stabilitate şi creştere, ca atare noi trebuie să respectăm nişte reguli şi vă spun că vom fi extrem de prudenţi şi de responsabili, în privinţa angajării oricărei cheltuieli, pentru că obiectivul nostru fundamental este să asigurăm toate echilibrele economice, să asigurăm o dezvoltare economică nu pe creşterea veniturilor pe hârtie, ci pe creşterea veniturilor care să ducă la puterea de cumpărare şi care se bazează cu adevărat pe ceea ce se bazează în orice ţară creşterea economică, pe investiţii, pe competitivitate, pe inovare, cercetare. Restul e foarte multă demagogie în România. Toată lumea dă, dar nimeni nu înţelege că pentru a da, trebuie să ai de unde să dai, iar creşterea resurselor bugetare nu se poate face decât pe baza unei creşteri economice solide”, a mai precizat premierul Ludovic Orban.

Precizăm că la nivelul județului Giurgiu, conform datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean pentru Giurgiu-Tribune, există 33.773 de copii înscriși în unitățile de învățământ care primesc alocații. Dintre aceștia, 9.972 provin din mediul urban, iar 23.801 din cel rural.

by Teodora NICOLAU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *