Giurgiu-Tribune

Premierul Tudose: Nu s-a luat decizia renunțării la transferarea CAS la angajator , găsim o soluție de compensare

 

Sindicaliştii din Cartel Alfa şi din Sindicatul Naţional al Poliiţiştilor au protestat miercuri 5 Octombrie , în faţa Guvernului.

Aceștia sunt nemulţumiţi de măsurile anunţate de Executiv, în special de transferul contribuţiilor de la angajator către angajat, ceea ce va detemina ca majorarea salarială anunţată pentru inceputul anului 2018 să nu se regăsească, de fapt, în veniturile nete.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat, dupa negocierile cu premierul Mihai Tudose, ca “a ramas stabilit sa se ia in analiza netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar sa se analizeze implicatia acestei masuri asupra legii de salarizare bugetara”.

In schimb , dupa discuția cu sindicaliștii de la Cartel Alfa , premierul Mihai Tudose a precizat ca nu s-a convenit asupra renuntarii transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat.
“Nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer, să vedem cum compensăm. De vineri avem un grup de lucru, trebuie să vorbim cu toate confederaţiile sindicale, să fie toată lumea de acord”.

 

Visits159 Visits 3 Visits 789909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *