Presedintele C.J.Giurgiu, Marian Mina, motivand de ce nu distribuie bani catre primarii: “pentru ca NU VREAU!”; Deputatul PNL, Florin Roman: este o infracțiune

Intr-o emisiune la Realitatea Tv., Deputatul PNL, Florin Roman, l-a acuzat pe presedintele  Consiliului Judetean, Marian Mina, ca santajeaza primarii ameninţandu-i că banii destinaţi autorităţilor publice locale, 284 miliarde de lei vechi, nu vor fi distribuiţi decât după alegerile europarlamentare, fiind repartizaţi în funcţie de rezultatele electorale ale fiecărui primar.

In ultima sedinta a Consiliului Judetean,  grupul PNL a solicitat presedintele  Mariana refuzat  să pună in regim de urgenta  pe ordinea de zi, , distribuirea  banilor către primării, respectiv  28 de milioane de lei, bani ,care ar trebui impartiti conform legii , în 30 de zile.

“Sunt 28 de președinți de Consilii Județene ai PSD, eu cred că cei care iubesc libertatea nu fac asemenea prostii pentru că ceea ce face domnul Mina la Giurgiu este o încălcare flagrantă… adică să șantajezi primarii că le dai bani în funcție de voturi… este un șantaj.
Vedeți dumneavoastră atitudine de satrap. 
El este un simplu executant, am văzut asta din atitudinea lui. El este un executant, pentru că așa i-a spus șeful cel mare. I-a spus Bădălău ”bă, asta faci!”, el, tăntălăul, ca să nu spun altceva, asta a făcut.”

Deputatul PNL a  atras atentia asupra acestui fapt spunand ca  este in fapt o incalcare grava a legii

 “ În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică, le atrag atenţia să nu se joace, pentru că ceea ce fac este o infracțiune și potrivit legii acești bani se alocă unităților administrativ-teritoriale în termen de treizeci de zile de la aprobarea bugetului Consiliului Județean”.

In ultima sdinta a consiliului judtean,  grupul PNL a solicitat presedintelelui  Marian să pună in regim de urgenta  pe ordinea de zi, , distribuirea  banilor către primării si anume  28 de milioane de lei, bani care ar trebui impartiti,conform legii , în 30 de zile.

Președintele CJ Giurgiu s-a opus propunerii consilierilor PNL de alocare a banilor către primării în ședința CJ Giurgiu de Joi, 4 aprilie, spunand  pur si simplu “pentru ca NU VREAU”

Redăm, mai jos, o parte din discutia  dintre vicepreședintele PNL Giurgiu, Dumitru Gavrilă, și Marian Mina, in sedinta mentionata.

Dumitru Gavrilă: Primarii au nevoie de bani să funcționeze, pentru că nu sunt bani în primării. Și am avut discuții cu foarte mulți primari și erau nemulțumiți că astăzi nu dezbateți și acest proiect.

Marian Mina: Acest fond este un fond la dinspoziția Consiliului Județean, integral, care se distribuie către primării pe parcursul anului 2019.

Dumitru Gavrilă: Vă spun că acest proiect de Hotărâre trebuia să intre astăzi pe ordinea de zi, ținând cont că primarii au nevoie de acești bani ca să funcționeze!

Marian Mina: Eu hotărăsc când intră! Eu hotărăsc când vom face acea ședință și eu hotărăsc, pe parcursul anului 2019, când voi repartiza acești bani.

Dumitru Gavrilă: De ce să faceți săptămâna viitoare sau când considerați dumneavoastră și nu putem să facem acum o pauză de 30 de minute în care să inițiem un proiect de Hotărâre?

Marian Mina: Pentru că nu vreau!

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *