web analytics
Giurgiu-Tribune

Președintele PNL-Giurgiu, Marin Anton: “Nu suntem de acord cu abuzurile din magistratura.”

In ultima conferința de presa a PNL Giurgiu, președintele organizației, Marin Anton ,a atacat noile modificări ce ar putea fi aduse legilor justiției.

Acesta a precizat ca va face tot posibilul pentru stoparea in principal a doua noi modificări .

Prima este cea care vizează îndepărtarea Presedintelui României din numirea sefilor parchetelor, iar cea de-a doua , mutarea Inspecției Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii, la Ministerul Justiției.

Legat de cel de-al doi-lea aspect, Marin Anton a precizat ca PNL , ar putea fi de acord cu anumite aspecte in ceea ce privește răspunderea magistraților , a celor care fac anchete si a celor care judeca.

Revenind la modificarea legii prin îndepărtarea Președintelui Romaniei din numirea șefilor parchetelor, Președintele PNL- Giurgiu, a subliniat ca “este dorința PSD -ului de a subjuga si subordona politic șefii parchetelor , astfel încât anchetele sa fie dirijate din ‘Kiseleff'(sediul central al PSD-n.r.), si de factorii politici ai PSD.”

Referitor la mutarea Inspecției Judiciare de la CSM la Ministerul Justiției, Marin Anton a mai precizat ca “acest lucru înseamnă clar un amestec peste disciplina de ancheta.”
Acesta a mai adăugat ca mutarea Inspectiei Judiciare , va duce la o dirijare a anchetelor si subiectelor dosarelor, sporind gradul de implicare a politicului, in special a PSD-ului , in deciziile justiției.

Președintele PNL-Giurgiu a încheiat acest subiect spunând ca sunt așteptate cu interes reacțiile opiniei publice, ale specialiștilor, precum si cea a Consiliului Suprem al Magistraturii.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *