Prevenirea și combaterea corupției, teme de discuții in cadrul conferinței “Conflictul de interese în achizițiile publice”

Reprezentanti ai structurilor MAI, Instituției Prefectului Județului Giurgiu, Consiliului Județean Giurgiu, instituțiilor subordonate și unităților administrativ teritoriale de pe raza județului Giurgiu precum și reprezentanții opeartorilor de trasnaport autorizați să desfășoare curse de transport regulate/speciale pe raza județului s-au întâlnit ieri 23 Noiembrie 2017 la conferinta “Conflictul de interese în achizițiile publice”.

La evenimentul desfășurat la teatrul “Tudor Vianu” din Giurgiu,
au participat si reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție, A.N.I, A.N.A.P.

In cadrul conferinței s-a discutat despre Strategia Naționala Anticorupție (SNA), pe perioada 2016-2020, despre seturile de indicatori de performanţă, riscurile asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie şi sursele de verificare, inventarul măsurilor de transparenţă instituţională şi de prevenire a corupţiei.

Scopul acestei strategii ,este promovarea integrităţii, prin aplicarea riguroasă a cadrului normativ şi instituţional în vederea prevenirii corupţiei în România.

Colaborarea de peste un deceniu între Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu reprezintă una dintre bunele practici recunoscute la nivel național, din perspectiva prevenirii și combaterii corupției, bună practică inclusă în Harta interactivă a bunelor practici identificate în domeniul prevenirii corupției, instrument dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. http://www.mdrap.ro/harta-interactiva-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *