Primăria Giurgiu a găsit rezolvare pentru nemulțumirea giurgiuvenilor de pe Strada Vaporului, în problema pubelelor de gunoi

Joi, 15 iulie, mai mulți locuitori de pe Strada Vaporului din municipiul Giurgiu ( blocurile T3, T5, T6 și Garsoniere) s-au arăta nemulțumiți de noul amplasament al platformei pentru colectarea deșeurilor, reclamând faptul că pubelele ar fi prea aproape de locuințe, dar și că terenul ar respectiv ar putea fi folosit pentru un loc de joacă și nu pentru containere de gunoi.

Ne-am interesat la primăria Giurgiu despre această sesizare sosită și la redacția giurgiu-tribune.ro, iar situția este următoarea:

Pe 15 mai 2021, la primăria Giurgiu s-a primit o adresă din partea unui giurgiuvean care aducea la cunoștința municipalității faptul că terenul  de 1.400 mp, situat pe Str. Miron Nicolescu nr. 11 A, pe care se afla platforma pentru colectarea deșeurilor este proprietatea sa, iar existența platformei îi îngrădește accesul dar și dreptul la proprietate. Giurgiuveanul a făcut dovada actului de proprietate, atașând sesizării atât extrasul de carte funciară, cât și planul cadastral.

Având în vedere aceste aspecte, Direcția Servicii Publice din cadrul primăriei Giurgiu a dispus Direcției Tehnice relocarea platformei pentru colectarea deșeurilor. Reprezentanți ai celor două direcții împreună cu societatea Rosal au convenit ca o nouă platformă să fie amenajată în zona adiacentă blocurilor T3, T5 și T6, ai căror locatari s-au arătat nemulțumiți.

La fața locului a fost și primarul Adrian Anghelescu, care, în urma discuțiilor cu locatarii a decis ca platforma să fie relocată într-un alt spațiu, urmând ca zona eliberată să intre în reabilitare, în vederea amenajării unei parcări și a unui spațiu de recreere.

În ceea ce privește distanța față de locuințe a unei paltforme pentru colectarea deșeurilor, potrivit dispozitiilor art. 38 din Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997, amplasarea punctelor de colectare deșeuri menajere este de 5 m față de construcție – din perspectiva distanței față de ferestrele apartamentelor, astfel încat să nu genereze disconfort și insalubritate.

În municipiul Giurgiu, toate platformele de colectare a deșeurilor menajere fac parte dintr-un proiect european implementat de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) ” Management eficient pentru un județ curat”, proiect aflat în desfășurare, în etapa de monitorizare de către Ministerul Fondurilor Europene.

 

Nicoleta Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *