Primăria Giurgiu, printre cele 18 primării din țară care au aderat la „Vinerea Verde”

Campania ”Vinerea Verde” a debutat în utmă cu două săptămâni la inițiativa Ministerului Mediului și de atunci peste 100 de instituții din țară au aderat.

Potrivit Ministerului Mediului, până joi, au aderat la inițiativă peste 100 de entități de la nivel central și local: 11 ministere, 20 de prefecturi, 19 consilii județene, 18 primării, 22 de instituții de învățământ superior și alte 19 instituții din domenii diverse.

Primăria Giurgiu se numără și ea printre cele 18 primării care promovează și susțin campania ”Vinerea Verde” prin care se încurajează renunțarea la mașină și se promovează mișcarea.

Administrația Locală din Giurgiu se alătură și susține acest demers, invitând giurgiuvenii, în fiecare zi de vineri, să renunțe la mașină și să meargă la serviciu sau în orice altă parte a orașului, pe jos sau cu orice alt mijloc de transport mai puțin poluant sau chiar cu emisii zero.
Scopul inițiativei ”Vinerea verde” este ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.
Vineri, 26 martie, este o nouă ”zi verde”, așa că rămâne de văzut câți dintre angajații primăriei Giurgiu vor renunța la mașină și vor alege un alt mijloc de deplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *