Primăria Giurgiu scapă de o corvoadă. Bazinul didactic de înot trece la Consiliul Județean

Construit în mandatul lui Nicolae Barbu și recepționat în 2019, bazinul didactic de înot de la ”Steaua Dunării” nu a fost deschis niciodată.

Investiția efectuată de Compania Națională de Investiții (CNI)  s-a dovedit a fi un proiect plin de erori descoperite imediat ce primăria a fost câștigată de Adrian Anghelescu.

Erori peste erori

Chiar actualul primar, Adrian Anghelescu a adus un expert al Companiei Naționale de Investiții pentru a constanta deficiențele, iar ceea ce a găsit este greu de imaginat: nu mai puțin de 14 erori printre care:

  • conducte subdimensionate
  • lipsă senzori apă
  • lipsă senzori încălzire prin pardoseală

Marea majoritate a deficiențelor au fost remediate, însă rămân altele greu de reparat din banii puțini ai primăriei, așa că, nici până la ora actuală copiii giurgiuveni nu pot beneficia de cursuri de înot.

Și cum Primăria Giurgiu nu își permite financiar să pună în funcțiune bazinul didactic, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și-a manifestat intenția de a prelua obiectivul pentru a-l pune atât la dispoziția copiilor din muncipiul Giurgiu, cât și a celor din comunele limitrofe.

Mai întâi trebuie reparate erorile, deloc puține și extrem de costisitoare

Intenția de a prelua bazinul de înot de la primărie la Consiliul Județean a fost aprobată în unanimitate de consilierii județeni în ședința din 21 iulie, însă mai sunt multe de făcut până când va fi deschis, oficial și nu doar pe hârtie.

Sunt foarte multe inconveniente și foarte multe probleme legate de funcționare, iar costurile de întreținere se ridică la 50.000-60.000 lei/lună. Mi s-a părut oportun să luăm în calcul ca și copiii din mediul rural să beneficieze de acest bazin, însă vom face o expertiză foarte exactă pentru a ne asigura că este funcțional. Am considerat că este un obiectiv mult prea important pentru a rămâne nefuncțional.” – Președinte CJ Giurgiu, Dumitru Beianu

Proiectul de construcție a bazinului de înot de la Steaua Dunării a costat aprox. 4,5 mil. lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *