Primarii sunt singurii care pot să suspende o autorizaţie de funcţionare atunci când nu sunt respectate regulile de protecţie sanitară

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, joi, prefecţilor, într-o videoconferinţă, să responsabilizeze “suplimentar” primarii privind măsurile necesare în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, primarii trebuie să comunice public şi să reacţioneze atunci când nu sunt respectate regulile de protecţie sanitară.

Aş pune un accent în această intervenţie a mea pe o solicitare către prefecţi: să responsabilizeze suplimentar primarii. Primarii sunt proaspăt aleşi, au depus jurământul, ei sunt oameni care se bucură de autoritate în comunitate şi trebuie implicaţi în acest efort al nostru de a opri pandemia”, a transmis Orban.

Premierul le-a mai cerut prefecţilor ca, împreună cu Inspectoratele de muncă, să discute cu angajatorii decalarea programului de lucru, acolo unde este posibil, pentru a se reduce aglomeraţia din mijloacele de transport în comun.

Potrivit prim-ministrului, trebuie implementate “cu toată seriozitatea” şi restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii menționând ca aceste  restricţii de circulaţie nu au fost introduse numai în România, ci au fost necesare  şi în alte ţări, pentru că mulţi purtători ai virusului aveau petreceri nocturne unde nu purtau mască, nu se protejau şi după aia distribuiau virusul.

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *