web analytics
Giurgiu-Tribune

Primarul municipiului Giurgiu, prezent la reuniunea informala organizata la nivel de şefi de stat- Bulgaria, Austria si România

Vineri 04 mai 2018,primarul Municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a participat la reuniunea informală organizata la nivel de şefi de stat- Bulgaria, Austria si România, care s-a desfăşurat la Ruse, în Bulgaria, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene .

Invitația participării la eveniment a fost lansata chiar de primarul primarul și partenerul in administratia publică transfrontalieră Plamen Stoilov.

Președintele României s-a arătat interesat de cum decurge colaborarea cu vecinii de peste Dunăre, în contextul accesarii fondurilor europene și dezvoltării integrate si durabile a regiunii Dunării .

” …am fost bucuros sa îi ofer detalii despre parteneriatul durabil si solid pe care il avem cu prietenii de la Ruse (…)am susținut in fața președintelui Iohannnis importanța navigabilitatii pe Dunare, in contextul dezvoltarii zonei si a utilizarii potentialului pe care il ofera acest fluviu in cadrul unor proiecte romano-bulgare care sa dezvolte ambele comunitati”, a scris primarul Barbu pe pagina de Facebook a primăriei.

Agenda zilei a mai cuprins si participarea la conferinţa cu tema “Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării şi interconectarea între regiuni”, organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse, acolo unde discuţiile s-au purtat pe tema unei bune coordonări şi cooperări pe parcursul celor trei preşedinţii ale Consiliului UE.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța Uniunii Europene drept “un proiect indispensabil pentru noi toti” si a readus in atentie valorile pe care a luat fiinta aceasta constructie geopolitică.

“Ne dorim să obținem o Uniune mai puternică, unde decalajele în ceea ce privește dezvoltarea economică în diferite zone sau în diferite state membre să se reducă constant. Ne dorim, de asemenea, o Uniune mai coerentă, în care provocările specifice și nevoile tuturor statelor membre sunt luate în considerare și tratate corespunzător, în beneficiul întregii Uniuni”, a declarat președintele Klaus Iohannis in cadrul acestui eveniment.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *