Primarul Nicolae Barbu: Am ramas perplex si fara bani la buget

In conferinta de presa de miercuri, 5 decembrie, primarul municipiului Giurgiu  Nicolae Barbu, nu s-a mai putit abtine sa nu detalieze cum a fost tras pe sfoara si cum a primit un mare” 0 barat “ de la Ministerul de Finante-via Consiliul Judetean .

In conferinta de presa de miercuri, 5 decembrie , primarul PSD al municipiului Giurgiu a atacat dur Ministerul de Finante pe care il face raspunzator pentru situatia financiara in care se afla institutia pe care o conduce .“Am primit mult mai putini bani decat trebuia… ca n-am avut pe PNDL decat un singur proiect, ca celalalt trebuie sa-l sustinem din surse proprii, (…), s-a vaitat si Consiliul Judetean , se vaita toti primarii din tara… v-am spus la inceputul anului ca bugetul de stat a fost inchis ca si… functiune pe partea de venituri, cu bani de la administratia locala; ca 5 miliarde de lei noi au fost luati, sub orice forma de la administratiile locale si cu acesti 5 miliarde, s-ar echilibra bugetul national, si-am putut avea un buget la luna ianuarie”.

Ministerul finantelor a schimbat regula jocului in timpul jocului, lasandu-l pe primarul de Giurgiu perplex si fara bani la buget.

“La rectificarea din luna august trebuia sa sa primim in jur de 8-9 milioane de lei noi, 80-90 de miliarde de lei vechi, diferenta intre anul trecut si anul acesta. Intre ce surse de la bugetul de stat am avut anul trecut si pe-acea promisiune ca ni se vor da strict , exact ceea ce ni s-a dat in 2017 , vom primi si in 2018 (…).Cand am vazut ca nu primim decat un mare zero- si-ala taiat in doua- am mers la Ministerul Finantelor “ a adaugat Nicolae Barbu.

Primarul municipiului a explicat apoi amanuntit si pe un ton amar , cum a demonstrat cu acte ca deficitul este de peste 110 miliarde de lei vechi, insa raspunsul primit a fost dezamagitor;
“Raspunsul celor de la minister a fost unul care m-a lasat perplex , si fara bani… Au spus ca ei ne-au promis cat am primit la inceputul lui 2017, nu in tot anul respectiv…”
Nicolae Barbu a evidentiat neseriozitatea guvernarii si a Ministerului de Finante negru pe alb, in cifre, si a adaugat ca si la rectificarea din noiembrie a primit tot un mare zero taiat in doua…

Doua zerouri taiate de la guvern. Cel de-al 3-lea a  venit ca bonus de la Consiliul Judetean ;
‘”Am citit Legea Bugetului, iar acolo scrie(…) cat primesc bugetele locale: 17,25% din tot buget se pun intr-un cont distinct deschis la Directia Finantelor Publice, la Trezorerie. Din aceasta cota, 27,5% primeste bugetul Consiliului Judetean. Tot din aceasta cota se constituie un fond la dispozitia Consiliului Judetean, calculat prin inmultirea numarului de locuitori cu 25 de lei pentru Primarii. Si de aici am primit un mare zero.

In total trei zerouri mari , cu drag de la guvernarea PSD, pentru primaria Giurgiu . Dar diferenta?
Diferenta ramasa din cei 17,25% se utilizeaza pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor si municipiilor in completarea veniturilor proprii in vederea asigurarii functionarii, la nivelul sumei de 750 lei/locuitor.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *