web analytics
Giurgiu-Tribune

Primarul Nicolae Barbu, la forumul anual privind strategia Dunării de la Budapesta

In aceste zile se desfășoară la Budapesta cel de-al șaselea forum anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Forumul a reunit și în acest an aproximativ 1000 de participanți din 29 de state și din instituțiile Uniunii Europene, fiind prezent și primarul municipiului Giurgiu ,Nicolae Barbu ,în calitate de prim-vicepreședinte al CODCR (Consiliul Orașelor și Regiunilor Dunării).

Din delegațiile care iau parte la forumul desfășurat sub motto-ul “O regiune dunăreană sigură, conectată și prosperă” participa trei țări: Ungaria, România și Germania.

Comisia Europeană este reprezentată de către comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, și comisarul pentru cultură, educație, tineret și sport, Tibor Navracsics.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri se va discuta despre securitatea energetică regională, dezvoltarea infrastructurii regionale, implicarea țărilor non-UE în consolidarea SUERD și viitorul strategiilor macro-regionale post-2020 alături de oportunități de finanțare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *